U16: Give and Go – Twente Buzzards

Om meer weerstand op te doen hebben we besloten om het dit hele jonge team na 1 jaar in de U14 klasse direct door te stromen naar de U16 klasse. Het team bestaat naast een aantal zeer jonge U16 spelers voor de rest uit U14 spelers (waarvan zelf nog een paar eerste jaars). De vertrouwde namen Lysanne, David, Marijn, Rasid, Thomas, Demi, Yannick, Diego (helaas geblesseerd), hebben voor dit seizoen verstrekking gekregen met drie debutanten, Lani (een zeer snelle spelers, met zeer snelle handjes in de defence), Manoah (een zeer allround speler, met veel snelheid) en Damian (die met zijn lengte onder de borden kan uitgroeien tot een zeer nuttige center).

Zo, en nu naar de wedstrijd. Iedereen was zenuwachtig, een deel omdat het hun eerste competitiewedstrijd was, het andere deel omdat de tegenstander van vandaag indruk had gemaakt met een 103-9 score tegen Valley Bucketeers vorige week. Na de warming-up was mijn indruk dat het minimaal een gelijk opgaande wedstrijd zou gaan worden. In de wedstrijdbespreking de druk bij de spelers weg proberen te halen en aangegeven uit te gaan van onze eigen kracht en vooral met veel plezier te gaan spelen. Na een flitsende start in het eerste kwart (20-8) was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In het tweede (13-10) en derde (17-10) kwart werden we wat slordiger in onze passing. Daarnaast ontbrak in deze periode de wil om de bal te willen hebben. De tegenstander had te veel rebounds en vrije ballen. Omdat we aanvallend (met een aantal prachtige scores) wel bleven scoren liepen we gestaagd uit naar 50-28 aan het eind van het derde kwart. In het vierde kwart kwam daar ook onze gebruikelijk agressie in de defence en de wil om de bal te willen veroveren weer bij en via een tussenstand van 27-4 werd de eindstand van 77-32 bereikt. Een zeer goede teamprestatie en een meer dan verdienstelijk debuut van Lani, Manoah en Damian. Over drie weken spelen we pas onze volgende wedstrijd, thuis tegen de Kikkers uit Borne. Wij hopen net als vandaag op een goed gevulde tribune.