U22: Give and Go vs Kikkers

Gezien dat de Kikkers het Jolly Jumpers 2 best moeilijk gemaakt hadden, was de verwachting dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. Hey, je probeert het natuurlijk altijd, maar een stukje realisme is belangrijk. Echter hadden de scheidsrechters besloten strak te fluiten en hoewel ik daar een opmerking over maakte, is dat voor ons eigenlijk plezierig. Wij houden niet van fysiek spel en hadden ze niet strak gefloten, dan wordt zo’n wedstrijd dat heel snel wel. Dus deze coach was er eigenlijk wel blij mee! Er werd mijn inziens wel eerlijk gefloten, maar strak fluiten is simpel weg niet fijn als je met druk speelt. Je wordt dan beperkt in je speelstijl en loopt snel tegen P’s aan, als je je niet aanpast. De frustratie bij de tegenstander was duidelijk te zien en horen.

Na een zoekend begin, waar we uitliepen tot 8-2, pakten de Kikkers zich weer op en eindigde het kwart op 12-10.  In het tweede kwart liepen ze verder uit naar 16-21, om uiteindelijk met 20-21 de pauze in te gaan. In het traditioneel moeilijke derde kwart werd het op een gegeven moment 24-33, maar wederom konden we het gat weer dichten tot 30-33. Telkens vlakbij maar er overheen lukt niet. In het vierde kwart kwamen we eindelijk gelijk op 33-33, daarna was het telkens een score van hun en wij schoven dan weer aan. Tot de driepunter van Nova, die gaf net de kick om door te drukken en de eindstand op 42-39 te laten komen.

Spannend dus, maar die frustratie bij de Kikkers heeft daarin zeker een rol gespeeld. Ik heb dan ook geen illusie over wat er in de return in Borne gaat gebeuren. Na de wedstrijd had ik nog wel een interessant gesprek; is het wel okay als een team fysiek (of heel erg op de man) speelt? Persoonlijk vind ik het wel okay-ish, maar of het leuk is, is wat anders. Zelf zie ik liever mooie acties en combinaties dan dat getrek aan de bal, omdat er meteen drie spelers bovenop degene met de rebound duiken. Je ziet zo’n speelstijl ook niet als je naar de NBA kijkt; er liggen daar zelden spelers op de grond, vechtend om een bal. Maar het mag; net als bij voetbal kun je wedstrijden op verschillende manieren spelen. Als ik het me goed herinner had (of heb) je bijvoorbeeld de ‘Engelse’ stijl, met veel verdedigers voor een goal, puur spelend op die ene counter om een punt te maken. Niet mooi, wel effectief. Het is maar net waar je als team voor kiest.

Maar deze hebben we binnen.

Comments are closed.