U16: Picker Reds vs Give and Go

Eindelijk een wedstrijd in de regio. Eibergen is vanuit Aalten binnen een half uurtje te bereiken en dat is bij een gemiddelde reistijd in deze competitie van meer dan een uur wel een keer fijn. Zonder de afwezige Lysanne reisde we met aan aantal enthousiaste supporters af naar Eibergen. Picker Reds had een aantal weken geleden de uitwedstrijd tegen S.V.Z.W. gewonnen (waar wij onze thuiswedstrijd vorige week met twee puntjes verschil van wonnen), dus dat beloofde een zware wedstrijd te worden. Goed verdedigen en in de aanval goed samenspelen en insnijden naar de basket waren onderdeel van ons gameplan. Picker Reds speelde met twee zeer lange mannen, waar wij in het begin verdedigend te weinig tegenover zette. Het was allemaal wat slap en ongeconcentreerd. Via de tussenstanden 4-0, 8-2 en werd na ongeveer 5 minuten in het eerste kwart een stand van 13-2 bereikt. We moesten toch echt uit een ander vaatje gaan tappen om er niet kansloos af te gaan vandaag. Zowel in het veld als vanaf de kant raakte we geïrriteerd doordat we het gevoel hadden tegen 6,5-7 man te moeten spelen (er waren nogal wat dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen / of geen beslissingen). In een time-out aangegeven dat we er alleen weer een wedstrijd van konden maken door ons te focussen op ons eigen spel. Nou en dat werd goed opgepakt. Via een 9-18 run bereikten we een 22-20 stand aan het einde van het eerste kwart (ja, dat vorige week de eindstand). Aan het begin van het tweede kwart waren het weer de lange mannen van Picker Reds die het verschil maakte, stand na het tweede kwart 31-24. Ondanks de stand was ons spel zeer verdienstelijk. We speelde goed samen, kregen open kansen onder het bord, maar vergaten onszelf te belonen door deze te benutten. We waren dus absoluut niet kansloos.

In de rust heb ik aangegeven dat we goed moesten blijven samenspelen, in de defence een tandje bij schakelen en dat we dan vanzelf weer in de wedstrijd zouden kunnen komen. Een 9-13 run in het derde kwart was het gevolg (40-37 eind derde kwart). Het was dus weer een wedstrijd. Picker Reds ging agressiever op de bal verdedigen, wij trokken ons goede samenspel van het tweede en derde kwart door en de ene na de andere mooi uitgespeelde aanval werd in het vierde kwart met een goede score afgerond. Nadat we voor het eerst in de wedstrijd een kleine voorsprong hadden genomen, ebde het geloof bij Picker Reds langzaam weg. Picker Reds bleef volharden in 1-1 acties die door ons goed verdedigd werden. Via een 8-22 scoren in het vierde kwart werd de 48-59 eindstand bereikt. Een zeer mooie overwinning waarbij de winst niet alleen in de punten, maar nog belangrijker in het herpakken van de focus op het spel zat (externe factoren kun je soms niet beïnvloeden). Een overwinning van het collectief, waarbij iedereen elkaar de score gunt, elkaar helpt in de defence. Kortom een echte teamprestatie. De komende weken is het kerstreces en treden we pas half januari weer aan voor de eerste wedstrijd van 2019.