U22: Wyba vs Give and Go

Wyba stond net onder ons, dus wederom een wedstrijd die spannend leek te worden. Maar al snel bleek dat we niet echt lekker in ons vel zaten; we misten veel scores, break passes en vrije worpen, en we hadden gewoon geen goed antwoord op hun aanval. Het was een soort insnijden, met soms een shot. Dus Wyba begon van het begin af aan met uitlopen. Het eerste kwart konden we nog aanklampen met 12-10, maar met de pauze was het 29-18 en na het derde kwart 41-24.  Dat was ook het punt waarop het duidelijk werd dat het deze wedstrijd niet zou gaan lukken; het kan best, maar blijkbaar niet die zondag.  Je kunt dan krampachtig blijven vasthouden aan de ‘het kan nog’, maar soms moet je van de gelegenheid gebruik maken. Omdat het best frustrerend was dat we geen grip op die aanval kregen, zijn we maar eens zone gaan verdedigen. Doen we nooit, maar dit was een perfect moment om het eens uit te proberen… En dat liep best aardig! En het werkte tegen hun aanval! Dus als de return hetzelfde feestje wordt, dan kan het best zo zijn dat we dat eerder gaan doen. Niet zo leuk qua spel, maar we willen toch graag andere getallen op het bord dan een 58-28 verlies.

Comments are closed.