U16: Twente Buzzurds – Give and Go

Na de koploper vorige week, nu tegen Twente Buzzurds de nummer twee van de ranglijst. Na een ritje richting Hengelo (O), eerst een kwartiertje staan blauwbekken op de stoep, omdat de sporthal nog dicht zat. Eenmaal binnen nog geen kopje koffie te verkrijgen. De heenwedstrijd in Aalten hadden we vrij eenvoudig gewonnen, maar vanavond zou dat niet zo eenvoudig worden. Twee spelers die toen geblesseerd waren, waren er nu weer bij. Twente Buzzurds begon heel agressief en de scheidsrechters lieten zeker in het begin heel veel van hun fysieke spel toe. Tot 6-6 ging het gelijk op, maar door hun fysieke spel pakte Twente Buzzurds daarna de ene na de andere steal en fastbreak met een 18-0 run was het gevolg. De knop moest om. Niet blijven hangen in wat de scheidsrechters toelieten, maar knokken voor je eigen punten en er weer een wedstrijd van maken. Nou dat hebben ze goed opgepakt. In het tweede kwart bleef de schade beperkt tot 20-15, het derde kwart werd zelfs gewonnen met 16-18 en het vierde kwart ging tot de laatste minuut ook gelijk op en we kregen daarin nog een paar makkelijke scores tegen 20-15. Eindstand 80-54. Een wedstrijd met heel veel leermomenten. We moeten zelf ook agressiever aan de wedstrijd beginnen, onze gemaakte afspraken bij balinname beter uitvoeren (Buzzurd speelde in fases een full court press) en minder de bal willen brengen, maar passen. Maar zeer leuk om te zien dat zelfs op het kleine veld in Hengelo onze pass-insnij acties tot een aantal mooie scores leidde. Op naar onze volgende wedstrijd op zaterdag 2 februari Thuis om 15:30 uur tegen Isala.

 

 

 

Comments are closed.