U16: Give & Go-BV Isala

Een wedstrijd uit het boekje. Nee, niet wat betreft het spel. Ons spel was te statisch, te passief. De energie die er afgelopen week op de training vanaf spatte was er vandaag niet. Het passen-snijden werd niet uitgevoerd en als dan ook de eenvoudige ballen onder het bord niet vallen, wordt het lastig. De uitwedstrijd tegen Isala hadden we met 5 punten verschil verloren, dus we hadden wat recht te zetten. Omdat ook Isala onder de bonden de nodige kansen miste, was het met een ruststand van 19-20 nog een wedstrijd. Het begin van het derde kwart leek een kopie van het eerste kwart (5-9 om 8-11), waardoor we het vierde kwart startte met 4 punten achterstand (27-31). En toen was het er ineens. Het passen-snijden, wachten op de goede opties en de daarbij behorende scores. Met nog 2.40 min te spelen pakte we voor het eerst een voorsprong 35-34. Via een vrije worp kwam daar 1.40 min voor het eind nog een puntje bij (36-34). Toen de volgende aanval van Isala goed werd afgestopt was het een kwestie van goed uitspelen. Maar een onnauwkeurigheid in de passing leidde een break van Isala, in welke foutief werd afgestopt. Isala mocht met nog 3,7 sec te spelen naar de vrije worp lijn. De eerste vrije worp werd gemist, maar bij de tweede kozen voor een bijzondere variant. De bal tegen het bord gooien om vanuit de rebound direct te scoren. Stand 36-36? . Maar de bal heeft de ring toch niet geraakt, scheids? Deze moest het boekje er op naslaan en daarin staat dat de bal minimaal de ring geraakt moet hebben bij een vrije worp als het geen direct score is. Dus de stand werd teruggedraaid naar 36-34. Met nog 3,7 sec te spelen hadden we al een time-out aangevraagd, dus balbezit op de aanvalshelft ter hoogte van de vrije worplijn. Met twee goede passen was de wedstrijd uitgespeeld. Kortom een vreemd einde van de wedstrijd voor alle partijen. Maar dus eentje die uit het (spelregel)boekje kwam.

Comments are closed.