U22: Twente Buzzards vs Give and Go

Afgereisd naar Hengelo troffen we een tegenstander met 10 frisse spelers in de zaal, terwijl wij wederom slechts 6 spelers op de been hadden. Maar gelukkig konden we nog 1x gebruik maken van onze recreant Silke, zodat ons team toch weer uit 7 spelers bestond. Uit de notities van de eerste wedstrijd bleek dat dit wel eens een vrij fysieke wedstrijd zou worden, dus de dames waren voorbereid en Silke was in die setting een goede aanvulling. De Twente Buzzards speelden veel op het schot vanaf de kop van de bucket, terwijl wij het vooral moesten hebben van combinaties en rebounds. Statistisch gezien schiet je van afstand meer mis dan dat je er vanonder de basket in kunt leggen, maar de Buzzards schoten niet onverdienstelijk, zodat de stand bij rust “nog maar” op 10 punten voorsprong voor ons stond. Wederom, een spannende wedstrijd dus.

Echter het normaal voor ons zo slechte derde kwart begon als een trein en binnen 3 minuten stonden we ruim 20 punten voor. Het leek op dat moment wel gatenkaas in de verdeding van de tegenstander, en die trend ging door totdat we zelfs de plus 30 punten aantikten. We lieten vooral niet over ons heen lopen, maar drukten met gelijke munt terug. Niet leuk, maar het werkte wel. En hoewel de voorsprong eventjes terugzakte naar de 20 punten, kwam de eindstand op een mooie 44-71 uit. Opdracht geslaagd dus. Silke kwam nog hard in contact met een screen van een tegenstander en moest met een blessure uit de wedstrijd. Dan blijkt die ene extra speler wel belangrijk, want je wilt toch iemand even aan de kant kunnen halen als het even niet meer gaat. Vandaar dat met 6 naar een wedstrijd eigenlijk te krap is; 7 is beter, 8 ideaal.

Maar laten we er geen doekjes omwinden; de wedstrijd had op momenten best wat weg van een rugby-wedstrijd. We hebben gewonnen, ruim zelfs, dus er is geen reden tot mopperen, maar toch. Want we zijn niet te trots zijn om te erkennen wanneer we een betere tegenstander hebben getroffen (kijk maar wat verslagen terug), maar dan ook niet te politiek correct om niet te zeggen dat dit niet echt leuk was. En het zal zeker ook aan ons liggen, we houden nu eenmaal niet van fysiek spel, maar voor ons zijn de 1-2-tjes of de pick-and-roll wat basketbal leuk maakt. De meiden hebben zich kranig gehouden, we kunnen het best wel, maar de volgende keer liever gewoon een lekker potje ballen.