U16: De Kikkers-Give and Go

Een bijzondere wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Tien minuten later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst De Kikkers. Een fysiek sterke ploeg waarvan we hadden we verloren in de thuiswedstrijd. En fysiek werd het. Twee 15 jarige meisjes die niet wisten wat ze met de wedstrijd aan moesten lieten het gewoon lopen. Resultaat een rugbyachtige wedstrijd waarin vooral De Kikker een hoofdrol speelde. Maar twee gefloten fouten voor De Kikkers en ook maar vijf voor ons. Werkelijke verhouding lag op ongeveer 50 om 10. Zelfs onsportieve fouten, zoals opzichtig duwen in de rug tijdens het maken van een lay-up werden niet gesloten. Ook de coach trad hier niet corrigerend tegen op. Kortom een wedstrijd om te zorgen dat je schadevrij weer naar huis komt. Totaal wedstrijdduur 65 minuten, incl. 4 time-outs en 5 keer een vrije worp situatie. Zo’n snelle wedstrijd heb ik in mijn basketbal carrière nog niet beleefd, maar goed snel naar huis. De Kikkers is overigens de terechte winnaar van deze wedstrijd 69-18, maar de manier waarop is geen promotie voor het basketbal. Ik ben trots op mijn team dat zich netjes gedragen heeft en de opdracht passen-snijden in grote delen van de wedstrijd goed heeft uitgevoerd. Nu onze goede opties in dit spelletje nog verzilveren. Komende weekend in de thuiswedstrijd (in Winterswijk) tegen Tonego uit Haaksbergen kunnen we dat laten zien.

 

 

Comments are closed.