U16: Amical-Give and Go

Vrijdagavond 22 februari, 19.15 uur, plaats Enschede, tegenstander Amical. Ja de koploper uit deze klasse. Begin Januari in een van onze mindere wedstrijden van het seizoen gingen we er kansloos af (60-18). Dus tijd voor revanche.

Zouden we vandaag meer grip hebben op hun beste speler die in de eerste wedstrijd 40 van de 60 punten scoorde? Nee helaas niet. Hij is een klasse apart op dit niveau, Daar waar wij via een dubbelteaming hem vastzetten, vond hij eenvoudig de vrije man voor een score. Amical liep via de tussenstanden 15-5 en 17-6 uit naar een 32i-11 ruststand. Onze passing was redelijk goed verzorgt, maar echt vrije kansen van de insnijdende mensen leverde het niet op. Omdat Amical vooral hun bucket verdedigde was er ook weinig ruimte onder de borden. Dan heb je twee opties. Zorgen dat ze naar buiten komen door een aantal keren raak te schieten en zorgen dat je meer fast-breaks kunt spelen, zodat zij hun verdedigende organisatie nog niet hebben staan. Beide hebben we in de tweede helft goed opgepakt. Via 14-8 en 14-9 werd de 60-28 eindstand bereikt. Een zeer sportieve wedstrijd. Helaas rolde in de tweede helft heel veel ballen bij ons net aan de verkeerde kant over de ring en bij Amical aan de goede kant. Anders was het gat minimaal 10 punten kleiner geweest. Een goede wedstrijd met veel aanknopingspunten voor de resterende wedstrijden. Zaterdag 9 maart spelen wij om 15.30 uur thuis tegen Second Dribble.