U16: Give and Go – Second Dribble

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Second Dribbel uit Hardenberg. De uitwedstrijd hebben we in de tweede helft gewonnen op de fast-break. Door hun lengte en compacte defence is het lastig om een vrije drive richting de ring te krijgen. Dus vanuit een goede defence, een snelle omschakeling, met een goede fast-break onze kansen benutten. In het eerste kwart was het wat aftasten. Hun lange man is snel en heeft een goede drive richting de ring. Daarnaast waren wij wat slordig in het benutten van onze kansen. Eind eerste kwart 9-10. In het tweede kwart stond onze defence beter en konden wij hun aanvallen afstoppen. Via een aantal mooie scores liepen wij uit maar een 18-12 ruststand. Het derde kwart was een open wedstrijd. Wederom vergaten wij een aantal mooi uitgespeelde aanvallen af te ronden. Via een tussenstand van 14-12 werd het 31-24 aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart de opdracht meegeven om meer druk op de bal te zetten en daardoor de tegenstander tot foute passes te dwingen. Dat lukt in fases heel aardig. Daarnaast stopte we een aantal aanvallen van hun af met een goede dubbelteaming defence. Eindstand 44-31. Als we iets nauwkeuriger met onze kansen waren omgegaan was de uitslag veel hoger uitgevallen. Een wedstrijd met in fases een hele goede defence en mooie uitgespeelde aanvallen. Heel veel aanknopingspunten voor de nog resterende wedstrijden. Mooi om de groei zowel individueel, maar ook als team te zien. Daar waar we de laatste training afgelopen donderdag de nadruk op hebben gelegd, kwam er vandaag uit. Dat is ook als trainer/coach genieten.

Comments are closed.