U16: Give and Go-Picker Reds

Nadat wij vorige week de vijfde plaats hadden veilig gesteld, vandaag de strijd om plek vier. De uitwedstrijd tegen Picker Reds hadden we in de eindfase met een aantal goede fast breaks naar ons toegetrokken. Kijken wat er vandaag mogelijk is. Picker Reds heeft twee zeer lange (2 meter +) mannen in hun team. Een daarvan is ook nog behendig en snel. Dus was het wederom de defence die vandaag het verschil zou gaan maken. Picker Reds is namelijk een van met meest scorende ploegen in deze competitie. Het lukte ons in de defence om een aantal van hun aanvallen goed af te stoppen, maar in de rebound situaties waren zij met hun lengte in het voordeel. Doordat wij via een aantal goed uitgespeelde fast breaks onze puntjes pakte bleef het lang een wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart kwamen we via goede defence en een aantal breaks op een een kleine voorsprong (36-33). Dit was iets te vroeg in de wedstrijd. De concentratie was weg en ondanks dat we de eerste twee scores van de vierde kwart nog gelijk opgingen met Picker Reds was de concentratie weg. Alle ballen ronde over de ring of kwamen er zelfs weer uit. Picker Reds daarentegen had de flow juist gevonden. Weg concentratie betekende ook weg defence. Hierdoor kon Picker Reds een 0-16 run plaatsen naar de eindstand 40-51. Ruim 30 minuten een meer dan prima wedstrijd laten zien, maar helaas duurt een basketbalwedstrijd 40 minuten. Dat is de stap die we nog moeten maken. Maar wat we in fases in de defence kunnen opbrengen, het samenspel in de offence (incl. een aantal perfect uitgespeelde fast breaks), laat zien dat dit U14+ team al hele stappen heeft gemaakt dit seizoen. Vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Tonego in Haaksbergen.

Comments are closed.