U16: Pigeons-Give and Go

Vandaag tegen het ook nog ongeslagen Pigeons. Een tegenstander waar we behoorlijk wat meer weerstand van konden verwachten, dan in onze eerste twee wedstrijden. In de warming-up was vooral de passing slordig en waar ik al bang voor was gebeurde ook in de wedstrijd. Door slordige passing liep Pigeons de ene na de andere fast-break en via de tussenstanden 10-0, 16-2, werd de eindstand van 16-4 na het eerste kwart bereikt. Was de wedstrijd dan al gespeeld. Ja, op basis van hun fysieke kracht (spelen met 3 U18 spelers) en lengte (twee man van 2 meter +) komen we tekort. Maar we kunnen veel beter. Verdedigend een tandje erbij en in de aanval zuiniger op balbezit en dan kunnen we voor ons gevoel een lekker pot gaan spelen. Doordat Pigeons in het tweede kwart maar met 1 van hun lange mannen ging spelen, werd het een echte wedstrijd. Sterker nog, wij waren in die fase de bovenliggende partij. Via een 6-13 run in dit kwart werd de ruststand van 22-17 bereikt. In de tweede helft stond het verdedigend bij ons goed. We gaven bijna geen open 1-1 scores weg. Maar Pigeons was in transitie van hun defence naar de offence een stuk sneller en slimmer. In hun verdediging zakte ze ver in, waarna ze via de fast-break toesloegen. Daarnaast speelde ze hun enorme lengte overwicht goed uit. Zelfs Yannick en Damian waren bij hun centers maar kleine mannetjes. Tel daarbij ook nog hen extra fysiek (een aantal van hun spelers zijn toch 2 jaar ouder) en wij komen met ons nog jonge U16 team tekort tegen dit team. Via 16-8 in het derde kwart en 20-8 in het vierde kwart, werd de eindstand van 58-33 bereikt. Gezien onze teamdefence toch een tevreden coach. Dit team zal naar verwachting eerste worden in deze competitie. We komen ze nog twee keer tegen en gaan het ze in de volgende wedstrijden wederom zo lastig mogelijk maken. Volgende wedstrijd zaterdag 19 oktober om 15:30 uur thuis (in Winterswjk) tegen Rebound de huidige nr 1 van de ranglijst.

Comments are closed.