U16: Give and Go-Pigeons

Te veel ontzag voor de tegenstander. Dat is denk ik de juiste omschrijving. Als je speelt tegen de koploper, waarvan de spelers 1 of 2 jaar ouder zijn, een duidelijk lengteoverwicht hebben, moet je uitgaan van je eigen kracht. In het eerste kwart speelden we te traag, waardoor we in onze aanval te vaak in de 1-1 situatie onder de borden kwamen tegen de lengte van Pigeons. Met een tegenstanders van 2 meter + krijg je dan blocks om de oren. Je moet dan een één tegen één situatie creëren en dat doe je door op snelheid te spelen. Na een trage start stonden we na het eerste kwart al met 1-12 achter. In het tweede kwart kwam ons eigen spel weer naar boven. Meer energie in de defence en snelheid in de aanval. Dat je daarmee Pigeons onder de borden met hun lengte niet altijd kunt afstoppen is een gegeven maar ze het moeilijk maken is het minste wat je kunt doen. Dan beginnen de fast breaks te lopen en sluit je de eerste helft via een 12-14 in het tweede kwart af met een 13-26 tussenstand.

In de tweede helft zetten we ons goede spel voort. Het derde kwart wordt zelfs met 13-9 gewonnen en als je dan in het begin van het vierde kwart op 7 punten komt, begint de tegenstander wat geïrriteerd en onrustig te worden. Pigeons ging weer met al hun lengte spelen en wint het vierde kwart uiteindelijk met 7-11. Eindstand 33-46. Een wedstrijd waarin we goed verdedigd hebben, maar in-site (ruim 90% van hun scores zijn onder het bord) hun lengte moeilijk konden afstoppen. We laten het liggen in het eerste kwart door zelf scorend niet bij te blijven. Maar ik heb in het tweede, derde en vierde kwart een team gezien dat knokte voor iedere bal en met heel veel overtuiging hun aanval opzetten, mijn complimenten.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Arnhem Eagles.

Comments are closed.