U18: Give and Go-Black Stars

Gezien de uitslag in de eerste speelronde was op voorhand bekend, dat we niet een van de sterkere tegenstanders in onze poule zouden treffen. Maar iedere wedstrijd staat op zich. Hoe zouden we er na zes maanden geen wedstrijden spelen maar wel intensief trainen voorstaan? Tegen een tegenstander (beide teams bestaan in de basis nog uit dezelfde spelers), waar we 2 seizoen geleden een keer ruim van verloren en een keer nipt van wonnen. Tijdens de warming-up was al zichtbaar dat het technische verschil tussen beide teams groot was. Zouden we dat ook tijdens de wedstijd kunnen omzetten in een duidelijke score?

Het antwoord was na het eerste kwart een duidelijke ja. Via een tussenstand van 31-14 na het eerste kwart werd een 55-18 ruststand bereikt. Via snelle goed uitgespeelde fast-breaks, mooie aanvallen met goede schotkeuzes gaf ook de tweede helft een vergelijkbaar beeld te zien. Via 87-24 na het vierde kwart, werd de 120-32 eindstand bereikt. Mooi om te zien dat waar we de laatste maanden op getraind hebben er ook uitkomt. Alle spelers op het scoreformulier, waarvan zeven van de negen met meer dan 10 punten laat heel duidelijk zien dat er elkaar de scores ook gunnen. Sta je in een betere positie dan krijg je de bal. Vandaag ging dat niet onder hoge verdedigende druk van de tegenstander.

Het is dus mooi om de komende weken te kijken hoe het team omgaat met meer defensieve druk.  Dan treffen we een aantal tegenstanders die waarschijnlijk voor ons een maatje te groot zijn. Zaterdag 26 september staat een één van de verwachte top drie ploegen al op het programma. In een uitwedstrijd treden we dan om 18.00 uur aan tegen het immer lastige Pigeons in Duiven.