U18: Give and Go-Pluto

Vandaag treden we aan tegen de actuele koploper in de poule, Pluto. Een team met oudere tweede jaars U18 spelers, die fysiek wat meer in hun mars hebben (twee jaar doet dan best veel, zeker als je ook basketbal technisch voldoende in huis hebt). Pluto blijkt al snel een maatje te groot. Via 1-10 bereiken we de 12-33 stand na het eerste kwart. Pluto zet druk op de juiste momenten en wij zijn zelf te slordig in onze passing. Hierdoor loopt Pluto uit naar een 28-57 ruststand.

Te veel spelers halen vandaag niet hun gebruikelijk niveau. Tegen dit soort tegenstanders moet we allemaal in de wedstrijd zitten en een goede teamprestatie neerzetten om bij te kunnen blijven. In de loop van het derde kwart herpakken we ons en laten we zien dat we aardig kunnen basketballen. Via 41-85 (eind derde kwart) wordt de eindstand van 64-105 bereikt. Als we allemaal ons gebruikelijke niveau hadden gehaald was het waarschijnlijk een 80-100 wedstrijd geworden, maar duidelijk was dat Pluto op dit moment nog een maatje te groot is. Wel heeft deze wedstrijd ons laten zien waar de komende weken aan gewerkt dient te worden in de trainingen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 oktober om 18.00 uur thuis tegen Tower Jumpers uit Barneveld.