U16: Isala -Give and Go

Vandaag de wedstrijd tegen Isala uit Deventer. Met 10 spelers vertrokken wij via een toeristisch route (A18 was deels afgesloten) richting Deventer. De warming-up was ongeconcentreerd. Als dit maar geen voorbode voor de wedstrijd zou zijn. Helaas starten we de wedstrijd niet scherp genoeg. Vorig seizoen kwamen we daar nog mee weg, maar nu keken we na het eerste kwart al tegen een 17-10 achterstand aan. Deze liep aan het begin van het tweede kwart zelfs op tot 21-10. Daarna herpakte we ons en werd de achterstand van 11 punten gereduceerd tot 1 punt aan het einde van de tweede kwart (28-27). Vooral een goede defence (met Demi als aanjager) zorgde ervoor dat Isala moeizaam tot score kwam. Tot ver in de vierde kwart bleef het een spannende wedstrijd, waarbij het verschil nooit groter werd dan 4-5 punten. Demi ging met 5 fouten naar de kant, wij missen een paar open scoringskansen die aan de andere zijde door Isala wel werden benut. Eindstand 49-44. Een wedstrijd waarin de progressie van het team zichtbaar is, maar ook de kwetsbaarheid in de transitie (omschakeling) van de aanval naar de verdediging. De laatste tegenstanders hebben allemaal minimaal 2 15 jarige in hun team die op snelheid in de fast-break een wedstrijd kunnen beslissing. Wij zijn met ons jonge team fysiek (nog) niet zo ver. Ondanks dat hadden we vandaag winstkansen en dat bied perspectief voor de rest van het seizoen.