U16: Give and Go – Arnhem Eagles

Na een vrij weekend in de eerste speelronde van afgelopen week, begon het bij de spelers afgelopen week op de training wel te kriebelen. De eerste uitslagen waren bekend en waar zouden wij dan staan. Nu zeggen de uitslagen in de eerste rond natuurlijk nog helemaal niets. Maar dat ze uitkeken naar de start van de competitie was duidelijk. Geheel in een nieuw teune gestoken (ziet er weer strak en uniform uit) draaiden we een goede geconcenteerde warming-up. Met deze scherpte starte we ook aan de wedstrijd. Goede samenspel, een aantal perfect uitgespeelde breaks en een goede defence leverde al snel een 16-4 stand op het scorebord op. Dat het lastig is om dan vanaf de bank direct hetzelfde niveau vast te houden bleek toen we eind eerste kwart, begin tweede kwart vooral in de defence wat wegzakten. Vooral de wil om iedere bal te willen hebben ontbrak in die fase. Arnhem Eagles had te vaak de aanvallende rebound. Na een 22-10 in het eerste kwart resulteerde dat in een 14-6 in het tweede. In de tweede helft was dat anders, iedereen deed in de defence een stapje extra, positioneel stonden we beter om een goede help-site te kunnen geven en dan geeft je nog maar 11 punten weg. Zelfs een paar keer een volledige teamwissel had geen invloed op ons spelniveau. Aanvallend bleven we elkaar net zo makkelijk vinden als in de eerste helft. Met een paar hele mooie individule scores, maar ook een paar zeer goed uitgespeelde teamaanvallen scoorden we wederom 36 punten. Eindstand 72-27. Komende zondag de uitweedstrijd tegen Batouwe uit Bemmel.