U16: Give and Go-Rebound

We vergeten onszelf te belonen. Dat is kort samengevat de conclusie van de wedstrijd tegen Rebound. We treden tegen de nog ongeslagen koploper uit Harderwijk aan zonder de zieke Thomas, geblesseerde Damian en op vakantie zijnde Christel. Aan het begin van het seizoen hebben we afgesproken dat we bij minder dan 10 spelers een beroep kunnen doen op David. Hij wilde natuurlijk graag weer een wedstrijdje met ons meedoen. We starten goed aan de wedstrijd, maar vergeten de uitgespeelde kansen te benutten. Hierdoor kijken we al snel tegen een 2-8 achterstand aan. Als Demi al vroeg in de wedstrijd uitvalt met een knieblessure wordt het een lastige middag voor ons. Zij brengt toch altijd iets extra in de defence. Maar we herpakken ons en komen terug in de wedstrijd, 6-8 eind 1e kwart. Ook in het tweede kwart krijgen we al snel te maken met de volgende tegenslag. David valt na slechts een paar minuten spelen uit met een op het oog zware enkelblessure.

Dankzij een heel goede defence nemen we langzaam een klein voorsprong 17-13 eind 2e kwart. Het derde kwart is er een om snel te vergeten (of juist niet, zit vol met leermomenten). Ondanks een opening met drie scores op rij, waardoor we uitlopen naar 23-13, staat het verdedigend niet goed. Als dan ook bij de tegenstander iedere bal die richting de ring gaat raak valt en bij ons de bal niet meer door de ring wil, eindig je met een achterstand van 7 punten aan het eind van dat kwart (27-34). Nog niets verloren. Onze defence is er weer in het vierde kwart. Dus alles is nog mogelijk. Met een halve press veroveren we aan aantal keren de bal en scoren eenvoudig. Langzaam kruipen we weer dichterbij. Maar de tijd begint te dringen. Als Rebound dan met minder dan een minuut de 32-38 op het bord zet lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar we krijgen nog kansen. In de aanval wordt Yannick foutief afgestopt. Van de twee vrije worpen benut hij er een. 33-38. Uit de press scoren we direct de 35-38.

Rebound probeert op balbezit te spelen en we moeten dus een fout maken. Omdat we nog niet in foutenlast zitten krijgt Rebound met nog 2.1 seconden te spelen balbezit. Door alle pass-lijnen goed af te schermen gooien ze de bal zonder dat iemand hem aanraakt vanaf de zijlijn over de baselijn uit. Time-out. Balbezit ter hoogte van de kop driepuntslijn op de aanvalshelft. Via een dubbel screen Marijn vrij zien te krijgen voor een driepunter om zo nog een verlening af te dwingen. Bal komt via goed en zeer snel doorpassen uiteindelijk bij de derde schutter op de kop van de driepuntslijn uit. Sumeyya schiet en…… helaas, in plaats van via de ring erin te rollen, rolt de bal eruit. De teleurstelling bij de spelers is groot, maar we kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben een goede pot basketbal gespeeld, maar helaas onszelf vergeten te belonen. Mooi om te zien dat de spelers die nu een jaartje deel uit maken van het team zich snel ontwikkelen een aanhaken bij het niveau van de rest. Onze volgende wedstrijd is zaterdag 2 november uit tegen Hanze Stars uit Zutphen.