U16: Hanze Stars-Give and Go

De uitwedstrijd tegen Hanze Stars was er één om te zien welke stappen we in twee jaar basketbal gemaakt hebben. Het team van Hanze Stars is gemiddeld net ietsjes jonger dan ons, maar in ons U12 jaar verloren we de eerste twee wedstrijden kansloos tegen hen, om in de laatste wedstrijd met 1 punt verschil de overwinning te pakken. Tegen vrijwel exact hetzelfde team was vandaag te zien dat wij al een jaar ervaring in de U16 competitie hadden opgedaan. We starten voortvarend met een 2-8 run. Maar naar een volledige teamwissel werd het wat stroef. De wissels op de bank waren wat in slaap gedommeld en als je dan vijf warm gespeelde tegenstanders treft moet je schakelen. In no time stond het dan ook 9-9. De omschakeling van de defence naar de offence was te traag, waardoor Hanze Stars zich goed kon organiseren in hun defence. Deze spelen ze lekker fanatiek en ze gaan echt voor ieder bal. Eind eerste kwart 11-13. Er lagen kansen op de break. Toen we dat in de veld ook door hadden, was de wedstrijd gespeeld. Ruststand 20-37.

Gestaag liepen we na de pauze uit naar een 27-53 stand eind derde kwart. Met nog 11 seconden in het vierde kwart op de klok toch nog even een time-out in balbezit. Het spelletje om de vrije schutter te vinden werd opgezet. En nu kwam optie 3 net als tegen Rebound wederom vrij. Ditmaal was Rasid de schutter en zijn driepunter was raak. Vanuit de press scoren we via een steal nog twee punten. Dus als afsluiting nog 5 punten in 11 seconden. Eindstand 37-71. Met de overwinning en een goed gevoel reizen we terug richting Aalten. Komende zaterdag spelen we thuis om 15.30 uur tegen kampioenkandidaat nr. 1 Wyba. Dus kom met grote getallen naar de Sporthal om ons te ondersteunen.