U16: Give and Go-Hanze Stars

Drie weken geleden speelden we de uitwedstrijd tegen Hanze Stars. Na een troef en traag begin wonnen we die wedstrijd door veel op de break te spelen.

Hanze Stars had nu wat meer lengte in de ploeg, dan de vorige wedstrijd. Eens zien of we vandaag wat meer weerstand zouden krijgen. Al snel namen we door onze geconcentreerd uitgespeelde aanvallen een 8-0 voorsprong. Deze bouwden we gestaagd uit. Goed samenspel, geconcentreerd passen, levert uiteindelijk de vrije man onder het bord of de 1 tegen 1 optie op. Dit aanvalsspel wisselden we af met de fast-break. Aan het eind van het eerste kwart stond er 11-2 op het scorebord. Met de rust hadden we de 27-12 tussenstand bereikt. Aanvallend lag de nadruk in ons aanvalsspel niet op de snelle score maar het kiezen van de juiste optie. Verdedigend stond het wederom als een huis.

Ook in het derde kwart was onze defence bijna een onneembare vesting. Individueel heel hard werken en als je dan bijna verslagen bent, is er meestal een goede help-site. Dit leidde ertoe dat na 7.26 minuten in het derde kwart de tegenstander nog niet gescoord had (37-12). De afspraak was om daarna de concentratie vast te houden, maar dat is best lastig. Dus alle remmen gingen los. Aanvallend leverde dat nog 29 punten op, maar we krijgen er in die fase ook nog 18 tegen. Eindstand 66-30. Wat betreft aanvalsspel en verdediging waren de eerste drie kwarten het beste wat we dit seizoen hebben laten zien (het is dan echt genieten vanaf de zijlijn). Daarnaast voor het eerste dit seizoen alle spelers op het scorebord.

Onze volgende wedstrijd is pas op zaterdag 11 januari 2020 om 15.30 uur thuis tegen Pigeons. We hebben dus even een soort winterstop.

Reacties zijn gesloten.