U16: Give and Go-Batouwe

Dat spelers zichzelf druk op gaan leggen, dat ze een wedstrijd moeten winnen is niet erg. Als het maar resulteert in gezonde wedstrijdspanning. Als de spanning hun wedstrijdniveau gaat beïnvloeden, heb je als coach een taak om het team weer ontspannen te laten spelen. Onze start was dan ook zeer gespannen. Al snel keken we tegen een 4-8 achterstand aan. Via een 7-0 run aan het einde van het eerste kwart leken we onze draai gevonden te hebben. Maar helaas niets was minder waar. Ook het tweede kwart ging stroef 8-8, waardoor we een 19-16 ruststand bereikten. Een goede warming-up voor de tweede helft en daarna met veel plezier weer gaan basketballen was de opdracht.

Nou en dat lukte. Onze bekende defence was er weer en in de offence speelde we de ene na de ander break goed uit. Dit resulteerde in een 17-0 run in het derde kwart, die de tegenstander onderbrak door hun enige twee punten in de 10e minuut te scoren. Stand na derde kwart 36-18. In het vierde kwart zette we deze lijn door. Vanwege de vele wissels werd de defence iets slordiger (15-7 4e kwart). Eindstand 51-25. Wederom een mooi leermoment om met wedstrijddruk en spanning om te gaan.

Komend weekend spelen we thuis om 15.30 uur wederom tegen de koploper Pigeons. Drie weken geleden hebben wij ze, het drie kwarten heel moeilijk gemaakt. Kijken of we die prestatie zaterdag kunnen herhalen of zelfs verbeteren.