U16: Give and Go-Pigeons

De eerste twee wedstrijden tegen koploper Pigeons hadden we met 25 en 13 punten verschil verloren. Als we die lijn door zouden kunnen trekken zou het vandaag een echte wedstrijd kunnen worden. Doel was om lekker vrijuit te gaan spelen vanuit onze basis de defence. In het eerst kwart was het een gelijk opgaande wedstrijd. Een goede defence en in de offence goed samenspel leverde een 12-14 stand op. In het tweede kwart gebruikte Pigeons hun lengteoverwicht beter, onze verdedigers van die lange mannen kwamen al snel op 3 fouten. Pigeons liep langzaam uit naar een 24-33 ruststand. Proberen het niveau van het eerste kwart weer op te pakken was de opdracht voor de tweede helf. In de eerste minuten lukte dat behoorlijk. Via een goede beginfase kwamen we nog een paar punten dichterbij. Daarna was het samenspel in de aanval weg, verkeerde schotkeuzes, slordige passes, waarmee we Pigeons in de kaart speelde. Pigeons kon de ene na de andere break lopen en 2-18 run plaatsen (30-53 eind 3e kwart).

Ging de wedstrijd dan als een nachtkaart uit? Nee, in het vierde kwart werd er weer goed samen gespeeld, stond onze defence weer beter en gaat het weer gelijk op. Dat kwart winnen we zelfs met 13-11. Eindstand 43-64. De juiste keuze maken en het accepteren van de calls van de scheidsrechters zijn nog leermomenten voor een deel van ons team. Als we die stap kunnen maken doen we mee met een ploeg die ook bij de bovenste ploegen in de 1e klasse zou staan. Volgende week de uitwedstrijd tegen Rebound uit Harderwijk. Deze wedstrijd zou eerst om 8.30 uur al gespeeld worden. Wij wilden dan op vrijdagavond al rustig kunnen afreizen, maar helaas wilde Rebound onze hotelkosten niet vergoeden. Dus we spelen gewoon een uurtje later. Dit betekent  nog steeds dat we om 7.30 uur al vertrekken. De thuiswedstrijd was tot de laatste seconde spannend en ging met 3 punten verschil verloren.