U16: Rebound-Give and Go

Om 7.30 uur vertrokken we (helaas niet voltallig) richting Harderwijk voor de enige echte ochtendwedstrijd in deze competitie. Voordeel, het is lekker rustig op de weg. Rond de klok van 9.00 uur kwamen we aan bij Sporthal Stadsweiden, of beter gezegd een veredelde gymzaal. De thuiswedstrijd hadden we met drie punten verschil, nipt verloren en tot in de slotseconden was er nog zicht op een verlenging. Eens kijken hoeveel weerstand we ze vandaag kunnen geven. Daar waar ze in onze thuiswedstrijd wat mat speelden was Rebound vandaag verdedigend zeer agressief. Ze zaten er kort bovenop. In het kleine zaaltje waar de ruimte tussen de driepuntslijn en de middenlijn maar ± 2,5 meter was worden de ruimtes dan heel klein. Het wordt makkelijker om steels te pakken en om een helpside defence goed te organiseren. Daar ging de thuisploeg dan ook veel beter mee om dan wij. Zij kennen dit zaaltje en weten exact hoe je daarin de tegenstander onder druk kunt zetten. Stand na het eerste kwart 18-6. Als je onder druk gezet wordt liggen er ook kansen voor de 1 tegen 1. Wij hebben de techniek in huis om daar gebruik van te maken. Dat was de opdracht voor het tweede kwart. We knokte ons in de wedstrijd door naast goede drives richting het bord, goede fast-breaks, vooral goed samenspel. Dit leverde een 17-14 stand in het 2e kwart op. Rust 35-20.

De tweede helft speelde Rebound richting de basket waarin waarschijnlijk een magneet zat. In de beginfase was iedere bal die richting het bord gegooid werd raak. Toen de magneet zijn kracht verloor was vrijwel iedere rebound voor hun lange center. Ondanks dat bleven wij onze opdrachten goed uitvoeren en werd er vooral goed samengespeeld. Het vierde kwart werd zelfs nipt gewonnen. De einduitslag van 74-47 geeft dan ook een wat vertekend beeld van de veldverhouding. Een wedstrijd waarin zowel individueel,  als als team de opdrachten goed werden uitgevoerd. Als we dat de komende weken kunnen vasthouden groeien we nog verder als team. Komend weekend om 15.30 uur de thuiswedstrijd (in Winterswijk) tegen Hanze Stars. Graag tot dan !