U16: Rebound-Give and Go

Na een goede wedstrijd tegen Hanze Stars op naar Harderwijk voor de derde wedstrijd tegen Rebound. Thuis hadden we nipt met 3 punten verschil verloren, de eerste uitwedstrijd veertien dagen geleden in de vroege ochtend met 74-47 (27 punten verschil). We wisten dat ze in hun klein speelhal vroeg druk zette en via een agressieve strakke defence probeerde steals te pakken en breaks te lopen. Deze strakke defence geeft ook kansen voor veel 1 tegen 1 acties. Daarop hebben we de afgelopen twee weken in de training extra de nadruk gelegd. En als je dan in de 1 tegen 1 afgestopt wordt door de (help-side) defence, mag de bal gewoon weer naar buiten gepasst worden (inside-out). De start van de wedstrijd was zeer goed. Vooral aanvallend benutten wij onze kansen goed en liet Rebound zo hier en daar wat liggen. Als snel stond er een 2-12 stand op het scorebord. Rebound herpakte zich en aan het eind van het eerste kwart hadden we nog een paar punten voorsprong. Deze lijn zette Rebound in het tweede kwart door. Onze defence was in die fase te slap, geen goede organisatie om een help-site te kunnen geven en Rebound kon gestaag uitlopen naar een 34-24 ruststand.

Was de wedstrijd dan gespeeld? Nee. Wij wilden het goede gevoel van vorige week vasthouden. Dus er moest in de tweede helft vooral in de defence een stapje bij. Als je dat als team voor elkaar kunt opbrengen, wordt het voor de tegenstander lastig om je te verslaan. Met iedere minuut die vorderde, werd onze defence beter. De helpside stond goed en we knokten ons in de wedstrijd. Heel langzaam werd het gaatje van 10 punten kleiner. In de vierde minuut van het vierde kwart kwamen we langszij en gingen we er overheen. Door onze goede verdediging met soms zelfs een dubbele help-side, waren in die fase (omdat we positioneel goed stonden) ook vrijwel alle verdedigende rebounds voor ons (dit in tegenstelling tot de eerste helft). In die fase bleef het verschil tussen de 5-6 punten in ons voordeel. Hun lange mannen hadden het moeilijk en gingen uiteindelijk geforceerd hun acties maken. Ook toen met nog een minuut of drie te spelen onze lange man (Yannick) met vijf fouten naar de kant moest, veranderde er niets in het wedstrijdbeeld. Via een paar mooi uitgespeelde breaks en een paar goede 1 tegen 1 acties breiden wij onze voorsprong zelfs uit. Eindstand 52-61.

In onze beste 20 minuten van het seizoen winnen we dus de tweede helft met 19 punten verschil van echt een goede tegenstander. Mooi om te zien dat waar we in de training twee weken lang de focus op hebben gelegd er dan zo uitkomt. Sorry voor onze trouwe supporters dat we deze minuten in Harderwijk gespeeld hebben maar gelukkig hebben we de beelden nog (met dank aan Dulcia).

Volgende weekend vrij en daarna volgt de uitwedstrijd tegen kampioenkandidaat Wyba.

Reacties zijn gesloten.