U16: Wyba-Give and Go

Na de thuiswedstrijd tegen Wyba was het ons  wel duidelijk geworden dat deze ploeg kampioenkandidaat nummer 1 was en nog steeds is. Met een paar spelers in hun team die op eredivisie niveau hebben gespeeld, bezit de thuisploeg over  voldoende kwaliteit om iedere wedstrijd in deze klasse te kunnen winnen. Helaas kwam er maar 1 scheidsrechter opdagen waardoor onze eigen Tom vandaag de fluit ter hand nam. Onze chauffeur  Teysir regelde de wissels.

Wij wilden wederom een goede pot basketbal spelen. De warming-up was echter bij een aantal spelers niet geconcentreerd. Dat deze tegenstander dat afstraft, werd meteen na het eerste fluitsignaal duidelijk. In No-time stond er 25-2 op het scorebord. Als je met deze jongens gaat mee rennen, is elk balverlies een fastbreak / score tegen. Stand na eerste kwart 27-8. In de offence de bal goed in de ploeg houden en rondspelen tot de juiste opties komen was dus de opdracht. Dat ging ook een stuk beter. Tweede kwart 20-11 (Ruststand 47-19). Je merkte aan alles dat Wyba in de tweede helft graag de 100 punten wilde gaan scoren.

Maar toen ging er bij ons in de defence een schepje bovenop. Wyba raakte gefrustreerd ging steeds  meer het fysieke spelletje spelen en zocht echt het randje op van wat toelaatbaar was (met 1 scheidsrechter was dit uit de hand gelopen). We zagen zelfs een actie  die op het rugbyveld een schorsing van een aantal wedstrijden zou opleveren en hier door de scheidsrechter werd afgedaan met enkel doordringen. Deze speler werd door zijn coach ook direct van het veld gehaald (laten we hopen dat dit een leermoment voor hem is, want dit hoort niet op het basketbalveld thuis).

Onze scores bleven ook in het derde en vierde kwart gelijkmatig vallen, wat resulteerde in de volgende standen: 3e kwart 16-9, vierde kwart 16-11. Eindstand 79-39. Een wedstrijd waar we ons na een zeer slecht begin toch goed herpakt hebben. Voor de komende wedstrijden blijven we er op hameren dat een goede geconcentreerde warming-up leidt tot een scherp begin en goede start van de wedstrijd. Dat is een blijft een leerpunt voor dit jonge team. Over veertien dagen spelen we onze volgende uitwedstrijd in Arnhem tegen Arnhem Eagles. Graag tot dan !