Corona – contributie

Inmiddels zijn we een week verder en heeft iedereen hopelijk zich een beetje neergelegd bij de situatie en wat grip op hoe z’n privé (kinderen, school, etc) en werkleven eruit ziet in deze tijd. Hetzelfde geldt voor het bestuur en is er nu tijd om ook naar andere dingen te kijken. Zoals wat we gaan doen met de contributie die de vereniging haar leden heft.

Het antwoord is dat we het nog niet weten. Onze contributie is een één-op-één doorberekening van de kosten die we als vereniging maken en dan met name zaalhuur en bondsbijdrage. Die laatste is al helemaal betaald voor dit seizoen, dus daar kunnen we niets meer mee, maar de zaalhuur is natuurlijk wel interessant. Gaat de gemeente ons nu nog zaalhuur berekenen? Geen idee, dus dat gaan we maar eens vragen. En niet alleen voor de trainingen, maar ook de reserveringen voor de wedstrijden.

Zo gauw we meer weten, zal dat hier worden meegedeeld. Gaat de gemeente ons geen kosten meer berekenen, dan wordt dat uiteraard meteen in de contributie verrekend; het enige dat we als vereniging willen is kostendekkend zijn. Maar als de gemeente ons gewoon blijft factureren, en de leden gaan hun contributie storneren of hun lidmaatschap opzeggen, dan komt de vereniging heel rap financiëel in de problemen. Dus het zou erg fijn zijn als we ook dit deel van de crisis gezamelijk kunnen uitzitten.

Wordt vervolgd…

Update 23 maart:

De gemeente kan ons nog geen uitsluitsel geven, ze komen erop terug.

Update 2 april:

De gemeente heeft besloten geen rekening te sturen voor alle afgelaste trainingen en wedstrijden, dit betekent dat wij in ieder geval geen contributie zullen gaan incasseren over april.

Tags: No tags

Comments are closed.