U18: Pigeons-Give and Go

Vorige seizoen in de U16 klasse verloren we drie keer van Pigeons met ruime cijfers (25-13-21 punten verschil). Vandaag traden we aan tegen het zelfde team, versterkt met drie spelers. Één uit de U20 leeftijd, één teruggekeerd van TBG (vorige seizoen U18 eredivisie) en de nummer drie wederom een jongen van 2 meter +. Op lengte (3x 2 meter +) en fysiek zouden we vandaag niets in te brengen hebben. Voorafgaande aan de wedstrijd wordt er aangegeven dat fast-break, goed teamspel en inzet vandaag wederom de basis zijn van een goede pot basketbal.

We maken een pikstartje van 0-6. Maar ondanks dit goede begin vergeten wij  ons in deze fase te belonen door een aantal kansen te missen. Aan het eind van het eerste kwart staat er 10-15 op het bord. Een knappe prestatie (knap ook om te zien dat onze meiden in het team hun mannetje staan). We worden niet overlopen en we kunnen ook hun lange mannen soms goed afstoppen. Pigeons komt in het tweede kwart wel iets beter in de wedstrijd (27-28 na tweede kwart).

In het derde kwart blijkt hun lengte in de rebound een voor ons te sterk wapen. Daarnaast gaan wij in deze fase te veel individueel spelen. Eind derde kwart 52-40. Pigeons loopt in het begin van het vierde kwart nog iets uit (56-42), waarna het goede samenspel en de fast-breaks van onze zijde de laatste fase van de wedstrijd bepalen. Helaas is het gaatje net te groot om de wedstrijd nog naar onze hand te zetten, maar we komen aardig dichtbij. Eindstand 67-63. Volgende week zaterdag spelen we thuis (om 15.30 uur) tegen Pluto, de huidige koploper. Eens kijken of we ook aan die ploeg gewaagd zijn.

Reacties zijn gesloten.