8 oktober 20:00 algemene leden vergadering Give and Go in 't Noorden

Geplaatst op 10-09-2018 door Give & Go

Beste leden,

Het is weer zo ver: 8 oktober om 20:00 is het weer tijd voor de jaarlijkse algemene leden vergadering bij 't Noorden. We nodigen bij deze al onze leden uit om te komen, dit is het moment waarop je inspraak kunt uitoefenen op de koers van de vereniging.

We naderen als vereniging namelijk een cruciale fase. Hoewel ons ledenaantal nog niet zo slecht is, zijn het met name jeugdleden. Echter in het kader dat nodig is om een vereniging te laten functioneren, is er een grote terugloop. Het bestuur is in 5 jaar tijd van 6 naar 3 terug gelopen, de functie van penningmeester is al een jaar vacant, de materiaalman is al jaren geleden gestopt, en de clubbladredactie en stoopwafelcommissie hebben aangegeven te gaan stoppen. Dit is niet iets wat je de mensen die dit al jaren gedaan hebben kwalijk kunt nemen, doorstroom hoort erbij, alleen stroomt het niet door, want er komt geen vervanging. En als je kader blijft afkavelen, dan gaat het uiteindelijk ergens mis.

Een vereniging is niet hetzelfde als een bedrijf (zoals een sportschool), waar je geld naar toe brengt en een dienst inkoopt. Alle trainers, coaches, scheidsrechters, commissieleden en bestuursleden doen dit vrijwillig en je huurt niet even een ander in als er iemand stopt, want daar is geen geld voor. En vergis je niet, er zijn voorbeelden in de buurt van waar het naar toe kan gaan: de basketbalverenigingen Limit Stars (Dinxperlo) en Pytheas (Winterswijk) hebben dit seizoen geen competieteams meer, enkel nog recreanten. De enkele leden bij die verenigingen die competitie willen spelen, doen bij ons mee.

Als wij de komende jaren nog wedstrijden willen blijven spelen, dan hebben we mensen nodig die het werk eromheen oppakken. Die het leven in de vereniging houden. Zo simpel is het! Dus ja, we hebben die penningmeester nodig! En ja, die stoopwafelactie moet ook iemand oppakken! Doen we dat niet, dan kachelen we net zo lang door, totdat er in eens geen nieuw wedstrijdschema meer rondgemaild wordt aan het begin van een seizoen.

Mochten mensen zich nog afvragen wat er op de agenda staat op 8 oktober... :-)

De notulen van vorig jaar zijn per e-mail op te vragen via info@giveandgo.nl en liggen ter inzage bij de vergadering. We hopen uiteraard op een hoge opkomst. Kun je deze dag toch niet, meld je dan af bij Tom Eugelink via voorzitter@giveandgo.nl.

Het bestuur.