U12: Mad Underdogtoernooi

Geplaatst op 20-05-2017 door Igor Hoogakker

Zaterdagochtend 20 mei, vroeg uit de veren om af te reizen naar Almelo voor het Mad Underdogtoernooi. Door blessures van David en Robbin, de laatste voetbalverplichtingen van Yannick, helaas maar 6 spelers ter beschikking. Vol goede moed richting Twente om eens te kijken hoe er daar gebasketbald wordt. Aangekomen bij de mooie nieuwe IISPA sporthal (naast het Polmanstadion van Heracles) met een overvloed aan ruime kleedkamers werden we vriendelijke ontvangen door de organisatie. In de ochtend werd er gespeeld in 1 poule met U10 teams en 2 poules met U12 teams. De eerste speelronde moesten we fluiten. Tom (de vader van Marijn) wilde dit graag op zich nemen. Voor ons de mogelijkheid om alvast twee tegenstanders uit ons poule te bekijken. Al snel werd duidelijk dat het tweede en derde team van het organiserende Uitsmijters niet onze voornaamste tegensstander zouden zijn. Dus met een scheef oog de eerste wedstrijd in de andere poule bekeken. Daar veegde Valley Bucketeers uit Nijverdaal de tegenstander (zoals ze ook in de reguliere competitie met iedere tegenstander al hadden gedaan) van de vloer. Onze eerste wedstrijd tegen Flevo Musketiers uit Leystad zou wel eens direct beslissende kunnen zijn voor de poule winst. Na een aarzelende start (we trainen al een paar weken op U14 hoogte en met damesballen) een zeer goede en solide 10-16 overwinning. De tweede wedstrijd tegen Uitsmijters 2 was een eenvoudige 18-4 overwinning (een klein beetje met de handrem erop). De derde wedstrijd tegen het volledig nieuw samengestelde Uitsmijters 3, was geen wedstrijd. Met een dubbele handrem erop, werd het 30-0. Op naar het taartschieten en de finale.

Bij het taartschieten (je neemt een vrij worp en als deze raak is blijf je in de wedstrijd) bleef Thomas van de ± 50 jongens over tot bij de laatste 4. Helaas geen taart, maar nog wel een leuke finale voor de boeg tegen de nummer 1 uit poule A Valley Bucketeers. Een team met zeer voor talentvolle spelers. Eens kijken hoeveel weerstand wij zouden kunnen bieden. De eerste 9 minuten gingen gelijk op 10-10. Daarna sloop de vermoeidheid in de team (tegenstander met 12 spelers en natuurlijk veel hangen tussen de wedstrijden). Een aantal keren eenvoudig balverlies en de eindstand 18-10 stond op het bord. Dus een zeer verdienstelijke tweede plaats. De complimenten aan de toernooi-organisatie, Aan Thea en Tom voor vervoer en/of assistentie en natuurlijk aan de spelers voor een mooi en succesvol toernooi.

07-10-2017 - Igor Hoogakker

25-09-2017 - Igor Hoogakker