U14: Hanze Stars 3 - Give & Go

Geplaatst op 10-02-2018 door Igor Hoogakker

Een wedstrijd tussen de nummer drie en vier van de ranglijst, maar Hanze Stars, de nummer vier, had evenveel verliespunten. Dus vooral een wedstrijd van haken we aan voor een top drie klassering of niet? Maar ook een van hoeveel progressie hebben we nu echt geboekt? De thuiswedstrijd tegen deze technisch vaardige tegenstander was een gelijk opgaande, welke we met 6 punten verschil hadden verloren. Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd, het niveau was laag. Wij verdedigden zeer matig en hadden het geluk dat Hanze Stars zijn kansen niet benutte. Na 18 minuten stond er een 4-17 stand op het score bord. Deze stand gaf geen goed beeld van tegenstand die we kregen. Vooral aanvallend hadden wij het moeilijk met hun stugge defence. In de laatste twee minuten gaven we nog drie eenvoudige scores weg. Ruststand 10-17. Helaas was een aantal spelers fysiek wel afgereisd naar Zuthpen maar geestelijk afwezig. Hanze Stars bleef in het derde kwart makkelijk de scores vinden omdat bij ons de help-site defence in tegenstelling tot vorige week niet goed verzorgt was. Dit resulteerde aan het eind van het derde kwart in de eerste voorsprong van Hanze Stars 26-25. In de pauze nogmaals aangegeven dat we deze wedstrijd alleen maar zouden kunnen winnen door een zeer goede defence. Het moest uit de tenen komen, maar het was er weer in het vierde kwart. Een zeer goede defence, waar Hanze Stars niet meer doorheen kwam. Vierde kwart 2-14. Eindstand 28-39. Een zwaarbevochten zege, maar daaraan zie je de progressie, in een matige wedstrijd wordt op basis van vechtlust het noodzakelijke laatste stukje voor een overwinning toch naar boven gehaald.

Team: U14 mix , Stand , Uitslagen

U14: VBV - Give & Go