U14: Joy M - Give & Go

Geplaatst op 17-03-2018 door Igor Hoogakker

Vroeg uit de veren om al om 10.00 uur aan te treden tegen Joy-M in Malden. Zelfs Demi en Sumeyya (en niet te vergeten Rowan) wilden graag mee voor deze belangrijke wedstrijd, ondanks dat ze de avond daarvoor nog om 21.00 uur in Vriezeveen met de Meisjes U18 hadden meegespeeld en dus pas na middernacht weer thuis waren. Joy-M hadden we in een van onze beste wedstrijden thuis verslagen. Zo makkelijk zou het vandaag zeker niet gaan. Zeker omdat het de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap zou zijn. Stijf van de zenuwen begonnen we heel slordig aan de wedstrijd en liepen daarna eigenlijk de hele eerste helft tegen een achterstand van ongeveer 6-8 punten aan. Halverwege de eerste helft crashte de tablet en waren alle wedstrijdgegevens weg. Na een break van ± 15 minuten kon de wedstrijd weer hervat worden. Ruststand 33-25. Omdat Joy-M niet het beslissende gaatje kon slaan, werd hun spel in de loop van de wedstrijd almaar fysieke. Onder de borden werd dit door de scheidsrechters wel afgefloten, maar vergaten we onszelf vanaf de vrije worplijn te belonen. Buiten de bucket werd er beduidend minder gefloten. Ondanks dat alles kwamen we met een goede verdediging, gevolgd door enkele mooie aanvallen weer terug in de wedstrijd 50-49, met nog 3 minuten op de klok. Joy-M schakelde nog een tandje bij, een heupzwaai, een elleboog, een duw alles mocht. Wij lieten ons uit de tent lokken door hierop te reageren en de reactie werd door de scheidsrechter wel gezien en zelfs bestraft met een onsportieve fout. Hierdoor wordt de wedstrijd door Joy-M vanaf de vrijeworplijn beslist. Eindstand 56-51. Al weten we dat niet zeker, omdat de wedstrijd na een tweede crash op het oud papieren wedstrijdformulier is uitgeschreven. Een wedstrijd waarbij ik als coach niet meer kon doen dan de spelers bij de les houden en zorgen dat ze geconcentreerd bleven basketballen. Helaas is dat niet geheel gelukt, wat hopelijk weer bijdraagt aan ons leerproces dat basketbal niet alleen draait om goed kunnen basketballen, maar dat ook andere factoren een rol spelen. Maar ik ben trots op jullie. Voorafgaan aan het seizoen ben ik uitgegaan van een plaats in de middenmoot. Ik had niet verwacht dat we dit soort wedstrijden zouden gaan spelen en tot vandaag mee zouden doen voor het kampioenschap. Nog drie wedstrijden te gaan, die we natuurlijk is goed willen afsluiten.

X16: Give & Go - Twente Buzzards

22-09-2018 - Igor Hoogakker